Banner
Hem > Industri Info > Innehåll

Hur fläkthastighet påverka luft filtereffektivitet i Ventilation

Jan 12, 2017

Den svåra situationen för PM2.5 har bevittna den ökande både inhemska ventilation och försäljningsvolymen av luftrenare. Luftrenare är huvudsakligen består av luftfilter, fans, controllers och utanför höljet. SedanHur påverkar fläkthastighet Air Purifier effektiviteten i Ventilation i hemmet?Ja det är exakt vad vi kommer att visa dig.


Vissa kanske tycker att ju högre Fläktens hastighet, ju högre luft filtereffektivitet blir. Det är helt fel.


För den lilla storleken på damma avpartikeln, när fläkten körs i en lägre hastighet, har kanal partikeln mer chans att kvarhållas i luften filtermaterialet. För en högeffektiv luftrenare, hälften minska fläkthastigheten, dubbel förhöjningen av effektivitet nivån på filtret.


När filtret utför statisk elektricitet, damma avpartikeln kommer dröjande längre i filtermaterialet, därför bör vi minska fläkthastigheten för att öka risken för påverkan med filtermaterial för damma avpartikeln, således luft filtereffektivitet kommer vara mycket högre.


För den stora storleken på damma avpartikeln visar thetraditionaltheory att när vi sänker Fläktens hastighet, kanal partikeln blir mindre benägna att påverka med luft filtermaterialet. Således filtrationefficiencywill belower. Butinpractice, det har littleeffect på den filtrering effektivitet asthelower fläkthastigheten är, minskningen rebound av thedustparticle kommer att vara på samma gång. OchSCHWEIZISKA dustwill bemorelikelytobestuck av luft filtermaterialet.


Konferensen fläkthastigheten, blir thegreater theresistance. Ifwejudge lifetimeofthefilter enligt det sista motståndet, har vi resultaten att konferensen thefan hastighet, theshorterthe lifetimeof thefilter blir. Men faktiskt det skulle vara svårt för oss toobservetheeffectoffan speedonthefilteringefficiency i verkligheten. Genom att observingtheeffectoffan speedontheresistancedata kommer bemuch lättare för oss att inse.


För hög efficiencyfilters, theair flowwhich throughthefiltermaterial kommer oftast be0.01~0.04m/s,withinthisrange,theresistanceis proportionella tothevolumeof thefilter. Till exempel filtrera storlek 484x484x220mm, atrated air flow1000m3/h, itsresistance kommer be250Pa.If verkliga luftflödet är 500m 3/h, thenitsinitialresistancewilldropto125Pa. För filter enheten som används i allmänhet ventilation av luftkonditionering box, theair flowwhich throughthefiltermaterial kommer vanligtvis be0.13~1.0M/s, i detta intervall, motstånd och luft volymen kommer inte längre att det linjära förhållandet. Luften ökas med 30%, motståndet kan ökas med 50%. Om du är fokus på parametern motstånd i filtret enhet, skulle du bättre för att be om motstånd kurva från dina filter enhet leverantörer.


Mer kunskap om Ventilation kommer att vara populärt i nästa vecka.


Vi är skratta pink om du skulle överväga att dela det på din sida. Om du är intresserad, bara följa oss,

Facebook:https://www.Facebook.com/Heko-Electronic-Suzhou-CoLtd-355912748089508/

Länkade-i:http://www.LinkedIn.com/Company/Heko-Electronic-Suzhou-co.-Ltd.?TRK=BIZ-Companies-CYM

Back