Banner
Hem > Nyheter > Innehåll

Kommersiella köksfläktar och blåsare

Jul 24, 2017

commercial kitchen exhaust system.jpg Avgasfläktar och fläktar är en nyckelkomponent i en kommersiell köksdesign och sminkluftsapplikationer. Kommersiella köksfläktar används vanligtvis i restauranger, kontorsbyggnader, köpcentra, kongresscenter, hotell och kasinon. Kommersiella köksfläktar är en viktig del av ditt ventilationssystem. De avlägsnar lukt och förbättrar luftkvaliteten inomhus. Kommersiella köksfläktar avlägsnar också fukt, vilket kan öka luftfuktigheten. Hög luftfuktighet kan orsaka tillväxt av mögel, mögel och bakterier som i slutändan kan leda till stora hälsokodskränkningar.

 

Det finns två vanligaste typer av fläktar i vanliga avgassystem , pumphjulfläktar och fläktarfläktar.

·     Impeller fans flytta luften med blad som liknar flygplans propellrar.

·     Fläktarfläktar ser ut som hamsterhjul - de kallas ofta ekorrar med fläktar - och är i allmänhet effektivare än fläkthjulfläktar.

De flesta kommersiella köksutblåsningssystem har en avgasfläkt , en kanal och en huva. Vissa byggnader har ett centralt avgassystem, som är en eller flera fans, som drar luft från hela byggnaden (eller delar av den) med ett nätverk av kanaler.

En värmeåtervinningsventilator (HRV) avfyrar också fukt och lukt. En HRV är ett fristående ventilationssystem som ger balanserat luftintag och avgasutsläpp. Som en central avgasfläkt kan den anslutas till flera rum genom kanalisering.

Hur bra är din kommersiella köksavgasfläkt? Är din fläkt för högljudd? Är det inte tillräckligt kraftfullt? Är det inte energieffektivt? Är det en brandrisk? Hur man väljer det bästa restaurangutblåsningsventilsystemet?

1. Välj den tystaste, mest energieffektiva avgasfläkten eller fläkten i det önskade storleksområdet. De flesta avgasfläktar och fläktar har betyg så att du kan jämföra ljud och energieffektivitet. Leta efter en fläkt med utbytbara delar och permanent smörjning. En fläkt lämplig för kontinuerlig användning är att föredra. Var beredd att betala mer för ett kvalitetsfläkt.

2. Välj låg motstånd (jämn) avgasledning. Försegla lederna och isolera sektioner som löper genom ouppvärmda utrymmen.

3. Placera avgaser där det inte kommer att orsaka fuktskador på yttre ytor.

4. Om du har värmeanordningar med skorstenar, se till att fläktarna inte kommer att orsaka att apparaterna suger tillbaka.

5. Installera de korrekta kontrollerna.

 

Saker vi behöver tänka på när du väljer ett kommersiellt köksfläkt eller fläkt:

1.      Ljud
Leta efter fans märkta "lågt brus" eller "tyst" och kolla på HVI eller db (decibel) betyg. Om det inte är klassificerat är det en bra chans att det blir bullrigt. Bullriga fans brukar vara av lägre kvalitet, använda mer el och försämras tills de slutar fungera. Äldre bullriga fläktar kan också vara brandfara. Anti-vibrationsdynor eller skumtejp kan isolera fläkthuset från träbjälkar och gips.

2.      Fläktkraftsbehov och luftflöden
Det finns mer energieffektivitet än att välja en energieffektiv fläkt. Kanal kan påverka fläktens prestanda. Oisolerad, undersized eller droopy flex-kanal, ineffektiva eller smutsiga backdraftsdämpare och avgasluckor kan skära in nominellt luftflöde med mer än 50 procent!

3.      Rengöring
Fläktar skapar statisk elektricitet som lockar smuts som en magnet till fläkten och huset. Smutsen kan uppmuntra mögeltillväxt och begränsa luftrörelsen. Rengör fläktar, höljen, backdämpare och ytterflikar säsongsmässigt.

4.      Weather Hoods, Grills och Backdraft Dampers
Även när fläktarna är avstängda kan stackeffekter och vindbelastningar orsaka att uteluften kommer in eller in i luften för att avgasas genom fläktkanal. Kontrollera flikarna från tid till annan för att se till att de är rena och fungerande. Den yttre utloppsflakan eller louversna ska vara rena och i gott skick för att upprätthålla obehindrat luftflöde och minska luftinfiltrering. De flesta avgaskanaler är utrustade med en flik avgasfläkt eller trippelgaller aluminium eller plastavgaser. Använd väderhuvuden som ligger platt på väggen i uppfart och på andra ställen där huvudenheter kan skadas. Rengör avgaser av ludd och näsmaterial säsongvis för att säkerställa att klaffen eller louversna inte blockeras eller hålls fast.

5.      Högkapacitetssystem
Högkapacitets-, industriella eller överdimensionella avgasfläktar, och grillfläktar i topprankning kan orsaka skorstenen. Backdrafting uppstår när luften dras ner skorstenar, vilket leder till farliga förbränningsavgaser i huset. Undvik detta genom att välja slutna förbränningsapparater. Om du har apparater med skorstenar i ditt hus, och du vill installera högkapacitetsfläktar, behöver du en matchande tilluftsfläkt för att balansera hustrycket.

Många ventilationsentreprenörer eller säljare är omedvetna om effekterna av stora avgasfläktar på andra hushållsapparater. Se till att ditt system är ordentligt installerat med tilluft och att du har röklarm och kolmonoxiddetektorer för att varna dig om du har svår ryggstöd.

HEKO ec fans används ofta i vanligt fläktsystem . Mer information om EG-fans , pls är gärna att kontakta oss: sales@hkelectron.com , eller du kan klicka på vår officiella hemsida: www.hkeletron.com, eller Facebook och Linked-in som följer för mer information:

Facebook: https://www.facebook.com/Heko-Electronic-Suzhou-CoLtd-355912748089508/

Linked-in: http://www.linkedin.com/company/heko-electronic-suzhou-co.-ltd.?trk=biz-companies-cym


Back