Banner
Hem > Nyheter > Innehåll

EG Fans för energibesparande renrum

Mar 19, 2018

Rena rum införa särskilda krav på deras ventilationssystem, inklusive tillräcklig luft genomströmning och tryck, exakt reglering av temperatur och luftfuktighet, och konsekvent luftkvalitet. Detta gäller oavsett metoden luft cirkulation eller rummets storlek. Dessa krav kan uppfyllas genom så kallade filter fläktenheter (FFU), kombinera filtersystem och fans och är utformade för taket installation, särskilt i stora rena rum.

Driften av rena rum med FFUs är det mest ekonomiska sättet att leverera extremt ren luft. Kärnan i dessa FFUs är extremt kompakt, modulär inbyggda fläktar med en väldigt platt design som behöver lite utrymme för installation. Energieffektivitet är att bli en allt viktigare fråga som luftkonditionering och ventilation konsumera överlägset mest energi i renrum drift på grund av deras höga luft valutakurser. En gång frågor av underordnad betydelse, men denna synpunkt är nu att omprövas var på energikostnader och effektivitet.
Stigande energipriser och allmänhetens intresse av att sänka utsläppen av växthusgaser har föranlett alla ledande företag att fokusera på energieffektivitet. Idag har FFU tillverkare garantera övergripande effektiviteten i minst 50% i renrum applikationer. Inte bara kallas fans med en mycket kompakt design för, de har också att arbeta effektivt. Detta gör EG teknik särskilt intressant för användning i renrum, eftersom FFUs utrustade med det uppnå effektivitetsvinsterna av mer än 50%, omöjligt med konventionella fläkt teknik.EG fanskan också uppfylla stränga krav när det gäller buller.

Back