Banner
Hem > Nyheter > Innehåll

Happy Dragon Boat Festival-Från HEKO China

May 22, 2017

Dragon Boat Festival.jpg

Dragon Boat Festival , även känd som Duanwu Festival, är en traditionell och viktig fest i Kina. Dragon Boat Festival 2017 faller den 30 maj (tisdag). Vi kommer att ha 3 dagars helgdag från söndag (28 maj) till tisdag (30 maj) och kommer tillbaka på jobbet onsdagen den 4 juni.

 

Hur började Dragon Boat Festival?

Det finns många legender om Dragon Boat Festivalens ursprung. Den mest populära är till minne av Qu Yuan.

Qu Yuan (340-278 f.Kr.) Var en patriotisk poet och förbannad tjänsteman under den krigande statens period av det antika Kina.

Han druknade sig i Miluo floden den 5: e dagen av den 5: e kinesiska månmånaden, när hans älskade Chu-stat föll till staten Qin.

Lokala människor försökte rädda Qu Yuan eller återhämta sin kropp, till ingen nytta.

För att fira Qu Yuan slog varje femte dag i den femte månmånaden människor trummor och paddlade ut i båtar på floden som de en gång gjorde för att hålla fisk och onda andar borta från hans kropp.

 

Varför Dragon Boat Racing hålls för dagen?

Dragon Boat Racing sägs härröra från legenden om människor som paddlar ut på båtar för att söka den patriotiska poeten Qu Yuan (343-278 f.Kr.), som drunknade i en flod.

Dragon Boat Racing är den viktigaste aktiviteten under Dragon Boat Festival.

Träbåtarna är formade och inredda i form av en kinesisk drake. Båtens storlek varierar efter region. Vanligtvis är det ca 20-35 meter lång och behöver 30-60 personer att paddla den.

Under raserna sjunger drakebåtlagarna harmoniskt och skyndsamt, tillsammans med ljudet av slående trummor. Det sägs att det vinnande laget kommer att ha lycka till och ett lyckligt liv det följande året.

 

Hur vi kinesiska människor firar festivalen?

Dragon Boat Festival är en folkfestival som firas i över 2000 år, när kineserna övar olika tulltänkanden för att skingra sjukdomen och åberopa god hälsa.

Några av de mest traditionella tullarna inkluderar drakebåtracing, äta klibbiga risdumplings (zongzi), hängande kinesisk mussla och kalumus, dricka realgarvin och ha på sig parfympåsar.

Nu försvinner många av tullen, eller inte längre observeras. Du är mer benägna att hitta dem praktiseras på landsbygden.

 

1.      Äta Sticky Rice Dumplings


Zongzi är den mest traditionella Dragon Boat Festival mat. Det är relaterat till Qu Yuan-minnesdagen, som legenden säger att klumpar av ris kastades i floden för att stoppa fisken att äta sin drunknade kropp.

De är en slags klibbig risblandning av glutinöst ris fyllt med kött, bönor och andra fyllningar.

Zongzi är insvept i trekant eller rektangelform i bambu eller lövblad, och bundet med blötläggda stjälkar eller färgglada silkeslina.

Smakerna av zongzi är vanligtvis olika från en region till en annan över Kina.

 

2.      Dricker Realgar Vin

Det finns ett gammalt ordspråk: "Att dricka realgar vin driver sjukdomar och ondskan bort!" Realgarvin, en kinesisk alkoholhaltig dryck bestående av jästgrädde och pulveriserad realgar.

I antiken trodde människor att det var en motgift mot alla gifter och effektiva för att döda insekter och köra bort onda andar. Så alla skulle dricka lite riktigt vin under drakebåtsfestivalen.

 

3.      Bär parfympåsar


Innan Dragon Boat Festival anländer, förbereder föräldrar vanligtvis parfympåsar till sina barn.

De syr små påsar med färgstark silkesduk, fyller påsarna med parfymer eller örtmedicin, och stränger dem sedan med silketrådar.

Under Dragon Boat Festival hänger parfympåsar runt barnens halsar eller binds på framsidan av ett plagg som prydnad. Parfymfickorna sägs skydda dem mot ondskan.

 

4.      Hängande kinesisk mugwort och kalamus

Drakbåtsfestivalen hålls i början av sommaren, när sjukdomar är vanligare. Mugwort löv används medicinskt i Kina. Deras doft är mycket trevlig, avskräcker flugor och myggor. Kalamus en vattenväxt som har liknande effekter.

På femte dagen i den femte månaden rensar man vanligtvis sina hus, gårdar och hänger mugg och kalv på dörrklaffar för att motverka sjukdomar. Det sägs också att hängande mugwort och calamus kan ge lycka till familjen.


Eventuella förfrågningar om EG-fans under drakebåtfestivalen, var god kontakta oss: sales@hkelectron.com , eller klicka på vår officiella hemsida: www.hkeletron.com, eller Facebook och Linked-in som följer för mer information :

Facebook: https://www.facebook.com/Heko-Electronic-Suzhou-CoLtd-355912748089508/

Linked-in: http://www.linkedin.com/company/heko-electronic-suzhou-co.-ltd.?trk=biz-companies-cym


Back