Banner
Hem > Nyheter > Innehåll

HEKO EC-fläktar för luftrenare (luftfilter eller luftrenare).

May 18, 2018

"Damm" är en catchall term som beskriver den minut som återstod av ett hus och dess beboare. Damm är föroreningar, och miljöskyddsmyndigheten uppskattar att inomhusluften är två till fem gånger så förorenad som utomhusluft.

Denna typ av förorening kommer från en mängd olika källor. Dessa inkluderar eldstad, cigarett och matlagningsrök; hud och husdjur dander; mögel, mögel och svampar; pollen- och växtsporer; och en mängd andra källor. Naturligtvis är damm mest synliga där det sätter sig och samlar på möbler eller sämre - de dolda vallarna och de övre hyllorna, som endast en gång varje vår besöker av en dammduk.

Det kan vara ett allvarligt förorenande ämne, särskilt för allergiker, astmatiker, personer med bronkialproblem och de som är överkänsliga mot luftburna partiklar. Även för människor som inte lider av någon av dessa tillstånd är andningsluften laddad med bakterier och andra föroreningar mindre än idealisk.

Synligt damm är ca 10 mikron i diameter. Den typ av damm som kan hyra i dina lungor är vanligare omkring .3 mikron. För att ge dig en uppfattning om hur liten det är, anser att en vass blyertspenna är ca 200 mikron i diameter.)

Skrämmande lukt och gaser elimineras ofta bäst av ventilation, men damm, dander, sporer, rök och andra partiklar avlägsnas mest effektivt med en hemluftare.

Luftrenare (luftfilter eller luftrenare) kan bidra till att minska problemet genom att filtrera ut de mikroskopiska partiklarna och källorna till föroreningar inomhus. En mängd olika tekniker används av dessa apparater för att rengöra luften. Vissa drar rummet luft genom fint vävda filter som fångar partiklar innan de återvänder till rummet. Andra, såsom elektrostatiska utfällande luftrenare, använder elektriska laddningar för att locka partiklar i luften.

HEKO EC-fläktar används ofta i Air clearners (luftfilter eller luftrenare).


Back