Banner
Hem > Nyheter > Innehåll

Hur fungerar ett kylsystem?

Jul 12, 2017

cooling system - 副本.jpg

Ett typiskt 4-cylindrat fordon som går längs motorvägen på cirka 50 miles per timme, kommer att producera 4000 kontrollerade explosioner per minut inuti motorn, eftersom tändstiften tänder bränslet i varje cylinder för att driva fordonet på vägen. Självklart producerar dessa explosioner en enorm mängd värme och, om de inte kontrolleras, kommer att förstöra en motor på några minuter. Styrning av dessa höga temperaturer är kylsystemet .

Det moderna kylsystemet har inte förändrats mycket från kylsystemen i modell T tillbaka på 20-talet. Visst, det har blivit oändligt mer tillförlitligt och effektivt att göra sitt jobb, men det grundläggande kylsystemet består fortfarande av flytande kylvätska som cirkuleras genom motorn, sedan ut till kylaren som kyls av luftströmmen som kommer genom den främre grillen av fordonet.

Dagens kylsystem måste hålla motorn vid en konstant temperatur om utetemperaturen är 110 grader Fahrenheit eller 10 under noll. Om motortemperaturen är för låg, kommer bränsleekonomin att drabbas och utsläppen kommer att öka. Om temperaturen får bli för varm för länge, kommer motorn att självförstöras.


Hur fungerar ett kylsystem?

Faktum är att det finns två typer av kylsystem som finns på motorfordon: Vätskekyld och luftkyld. Luftkylda motorer finns på några äldre bilar, som den ursprungliga Volkswagen Beetle, Chevrolet Corvair och några andra. Många moderna motorcyklar använder fortfarande luftkylning, men för det mesta använder bilar och lastbilar flytande kylsystem och det är vad den här artikeln kommer att koncentrera sig på.

Kylsystemet består av passagerna inuti motorblocket och huvuden, en vattenpump för att cirkulera kylvätskan, en termostat för att styra kylvätskans temperatur, en kylare för att kyla kylvätskan, en kylflaska för att styra trycket i System och vissa rörsystem som består av sammankopplade slangar för att överföra kylvätskan från motorn till radiatorn och även till bilens värmesystem där hett kylvätska används för att värma upp fordonets interiör på en kall dag.

Ett kylsystem fungerar genom att skicka ett flytande kylmedel genom passager i motorblocket och huvuden. När kylvätskan flyter genom dessa passager tar det upp värme från motorn. Den uppvärmda vätskan går sedan igenom en gummislang till radiatorn på framsidan av bilen. När den strömmar genom de tunna rören i kylaren kyls den heta vätskan av luftströmmen in i motorrummet från grillen framför bilen. När vätskan kyls återgår den till motorn för att absorbera mer värme. Vattenpumpen har jobbet för att hålla vätskan i rörelse genom det här systemet för VVS och dolda passager.

En termostat placeras mellan motorn och kylaren för att se till att kylvätskan stannar över en viss förinställd temperatur. Om kylvätsketemperaturen sjunker under denna temperatur blockerar termostaten kylvätskeflödet till radiatorn, tvingar vätskan istället genom en bypass direkt tillbaka till motorn. Kylmediet fortsätter att cirkulera så här tills det når designtemperaturen, då kommer termostaten att öppna en ventil och låta kylvätskan komma tillbaka genom kylaren.

För att förhindra kylvätskans kokning är kylsystemet konstruerat för att tryckas. Under tryck höjs kylmedlets kokpunkt avsevärt. Emellertid kommer för mycket tryck att slangar och andra delar brista, så ett system behövs för att lindra trycket om det överstiger en viss punkt. Arbetet med att upprätthålla trycket i kylsystemet hör till radiatorlocket. Kepsen är utformad för att släppa ut trycket om den når den angivna övre gränsen som systemet konstruerades för att hantera. Före 70-talet skulle locket frigöra detta extra tryck till trottoaren. Sedan dess tillsattes ett system för att fånga upp någon släppt vätska och förvara den tillfälligt i en reservtank. Denna vätska skulle då återgå till kylsystemet efter att motorn nedkyldes. Det här kallas ett slutet kylsystem.

HEKO ec fans används ofta i kylsystem. Mer information om EG-fans , pls är gärna att kontakta oss: sales@hkelectron.com , eller du kan klicka på vår officiella hemsida: www.hkeletron.com, eller Facebook och Linked-in som följer för mer information:

Facebook: https://www.facebook.com/Heko-Electronic-Suzhou-CoLtd-355912748089508/

Linked-in: http://www.linkedin.com/company/heko-electronic-suzhou-co.-ltd.?trk=biz-companies-cym


Back