Banner
Hem > Nyheter > Innehåll

Hur man väljer den mest lämpliga centrifugalfläkt eller fläkt

Aug 30, 2017

HEKO fans.jpg

Utan att bli väldigt tekniskt följer följande några överväganden som hjälper dig att göra det mest välinformerade beslutet i ditt fläktar eller fläktarval.

1.   Fläkt typ

Det första steget är att se om du behöver en centrifugalfläkt , en centrifugalfläkt eller en axialfläkt . Den grundläggande skillnaden mellan dem är att centrifugalfläkten och fläkten ändrar luftflödet vid 90 ° medan den axiella fläkten rör luften parallellt med dess axiella. Om du är osäker på detta steg, kontakta din tillverkare av centrifugalfläktar.

Oavsett vilken typ du väljer, centrifugalluftsfläkt eller axialfläkt, måste du överväga hur mycket luft och luft du vill flytta. Oavsett om du behöver avgoda förorenad luft eller flytta små partiklar är det avgörande att du väljer lämplig modell med lämplig luftflöde.

2.   Statiskt tryck

Statiskt tryck är friktionen som skapas av rörlig luft i röret eller kanalen. Den bakåtgående lutande fläkten och den bakåtgående krökta fläkten är tillverkade för att hantera höga volymer av luft i höga statiska tryck. Skillnaden mellan de två typerna är att den bakåtgående lutande fläkten hanterar mindre statiskt tryck men erbjuder lägre ljudnivåer, där den bakåtriktade fläkten kan hantera nästan dubbelt statiskt tryck.

3. Omgivning

De flesta centrifugalluftsfläktar väljs med en standardmått, utgående från standardhöjd och temperatur. Om denna standard kan ändras, se till att ditt konto anger temperatur och höjd när du väljer din fläkt eller fläkt. Om du är i tvivel kan du referera till ett temperatur- och höjddiagram för att göra rätt val.

4.   Fungera

Kommer du att flytta material, ren luft eller kanske förorenad luft? Innan du väljer ditt val måste du komma ihåg att bakåtkromade fläktar är kraftfulla men mestadels används för ren luft, medan centrifugalluftsfläktarna (dvs. industriella avgaser , högtrycksfläktar) kan ge dig ett bredare urval av funktioner.

 

Om du är osäker på något sätt i ditt val av centrifugalblåsare (eller bakåt och framåtriktat fläktval) kan du alltid kontakta HEKOs tekniska team (info@heko-electronic.com) för professionell hjälp.


Mer information om fans,

Vi är välkomna att kontakta oss: info@heko-electronic.com , eller du kan klicka på vår officiella hemsida: www.heko-eletronic.com, eller Facebook och Linked-in som följer för mer information:

Facebook: https://www.facebook.com/Heko-Electronic-Suzhou-CoLtd-355912748089508/

Linked-in: http://www.linkedin.com/company/heko-electronic-suzhou-co.ltd.?trk=biz-companies-cym


Back